Muzieknieuws

Dave Stewart komt met Eurythmics tour naar Nederland

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dave Stewart komt met Eurythmics tour naar Nederland

Goed nieuws van fans van Eurythmics. Dave Stewart heeft namelijk een Britse en Europese tour aangekondigd met de grootste hits van het Britse synthpop duo en maakt ook een stop in Nederland.

Sweet Dreams (Are Made of This) betekent in de jaren 80 de doorbraak van Eurythmics, dat bestaat uit de ex-geliefden Annie Lennox en Dave Stewart. Inmiddels is het alweer 40 jaar geleden dat het album uitkomt. Ter ere van die mijlpaal gaat Stewart samen met een vrouwelijke band een reeks optredens geven.

Op tour

De Eurythmics Songbook: Sweet Dreams 40th Anniversary Tour is de eerste keer in meer dan 20 jaar dat fans een volledige show met Eurythmics-klassiekers kunnen bijwonen, uitgevoerd op tour door Stewart en een volledige live band. De reeks concerten volgt op een show van de gitarist in 2019. Stewart gaf toen een optreden in de Royal Festival Hall in Londen met de zege van Annie Lennox, die niet langer toert.

De zangeres staat overigens wel stil bij het jubileum. "Het is bijna onmogelijk te geloven dat Sweet Dreams (Are Made of This) 40 jaar geleden werd uitgebracht!", schrijft ze bij fragmenten uit de videoclip. "Sindsdien is het de wereld en de zeven zeeën blijven bereizen, wat op zichzelf al een prachtig en wonderbaarlijk verhaal is!"

Utrecht

De reeks concerten start op 7 november in Baloise, Zwitserland, waarna het gezelschap op meerdere Europese en Britse podia staat. De tour doet ook Nederland aan; de Eurythmics Songbook: Sweet Dreams 40th Anniversary Tour eindigt op 28 november in Utrecht. Tickets zijn al in de voorverkoop en reguliere tickets gaan vrijdag vanaf 13:00 uur in de verkoop.

Droom hieronder alvast weg bij Sweet Dreams (Are Made of This). Wil je meer weten over dit nummer? Check dan deze link.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eurythmics in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 staat Eurythmics 3 keer in de lijst der lijsten. De hoogste notering is voor Sweet Dreams (Are Made of This) op nummer 458. Benieuwd naar het stijgen en dalen van nummers in de lijst? Check dan onze statistieken!

Ster advertentie
Ster advertentie