Muzieknieuws

Eric Clapton, Kirk Hammett en Johnny Depp treden op tijdens eerbetoon aan Jeff Beck

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Eric Clapton, Kirk Hammett en Johnny Depp treden op tijdens eerbetoon aan Jeff Beck

Maandag en dinsdag organiseerden een paar van 's werelds beroemdste gitaristen een speciaal eerbetoon aan Jeff Beck, die in januari overleed. Op het podium van de Royal Albert Hall in Londen verschenen onder anderen Eric Clapton, Billy Gibbons (ZZ Top) en Ronnie Wood (The Rolling Stones), maar ook Metallica's Kirk Hammett en acteur Johnny Depp maakten hun opwachting.

Tijdens het concert speelden verschillende beroemde gitaristen nummers van Jeff Beck en The Yardbirds, waar Beck zijn carrière begon. Ook bluesgitaristen als Gary Clark Jr. en Derek Trucks bestegen het Londense podium.

Verrassing

Aan het eind had Eric Clapton, die de avond vulde als gastheer, nog een speciale verrassing in petto. Voor de toegift met Going Down, dat Beck in 1972 opnam en later gecoverd werd door bijvoorbeeld Stevie Ray Vaughan en Sammy Hagar, kwamen alle gitaristen van de avond nogmaals op het podium, inclusief een verrassingsoptreden van Kirk Hammett (Metallica), die zijn waardevolle gitaar Greeny had meegenomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Behalve Kirk Hammett gaf ook acteur Johnny Depp acte de présence. Depp maakte onlangs zijn comeback op het filmfestival van Cannes nadat hij vorig jaar een zeer controversiële rechtszaak over vermeende mishandeling van zijn ex-vrouw Amber Heard won. De acteur is geen onbekende in de muziekwereld, want hij vormde in het verleden onder andere de band Hollywood Vampires met Alice Cooper en Joe Perry van Aerosmith. In 2020 bracht Depp een cover uit van John Lennons 'Isolation' samen met Jeff Beck, en dat nummer speelde hij de afgelopen dagen tijdens de tributeconcerten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jeff Beck

Jeff Beck overleed begin dit jaar aan de gevolgen van een hersenvliesontsteking. De Britse gitarist werkte samen met sterren als Mick Jagger, Roger Waters en Rod Stewart. Hij was een geliefd gitarist bij zijn collega's en stond bekend als een 'muzikantenmuzikant.'

Ster advertentie
Ster advertentie