Muzieknieuws

Beluister de dansbare nieuwe single boy van The Killers

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Beluister de dansbare nieuwe single boy van The Killers

The Killers hebben hun nieuwe single boy uitgebracht. De track is het eerste nieuwe werk sinds de band een jaar geleden het album Pressure Machine uitbracht.

Met twee albums in de afgelopen twee jaar bewezen The Killers een productieve tijd gehad te hebben tijdens de lockdown. Een jaar na het verschijnen van Pressure Machine, de zevende studioplaat van de band rond Brandon Flowers, is er weer een nieuwe single in de vorm van boy.

Tussen al die releases door zijn The Killers ook nog eens flink aan het toeren. De Amerikaanse band stond op zaterdag 16 juli in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Catchy en dansbaar

Pressure Machine was een intiem conceptalbum was over Flowers' jeugd in een dorpje in Utah, met een americana-sound die deed denken aan Bruce Springsteen. Op boy pakken The Killers echter weer op hun kenmerkende stijl uit, met een track vol synthesizers die langzaam opbouwt naar een dansbaar refrein. De nieuwe single doet dan ook flink denken aan de eerdere successingle Human.

Flowers schreef boy tijdens de lockdown, nadat The Killers de tournee rond hun vijfde album Imploding the Mirage moesten afzeggen. De frontman vond de inspiratie nadat hij terug was verhuisd naar zijn geboortestaat Utah. "Ik ontdekte dat ik niet kon stoppen met terugkeren naar de plek waarvan ik zo wanhopig probeerde te ontsnappen toen ik 16 was", geeft Flowers aan. "Ik heb een zoon van ongeveer de leeftijd die ik toen had. Met boy wil ik tegen mezelf, en tegen mijn zoons, zeggen om dingen niet te overdenken. En om te zoeken naar de white arrows in hun levens. Voor mij zijn dat mijn vrouw, kinderen, mijn liedjes en het podium."

The Killers namen boy op tijdens de opnames van Pressure Machine, maar de band heeft inmiddels ook nog meer nieuw materiaal verzameld. In gesprek met NME gaf Flowers onlangs aan dat er dit jaar nog meer releases komen, gevolgd door een nieuw album in de eerste maanden van 2023.

Beluister boy hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Killers in de NPO Radio 2 Top 2000

In de afgelopen editie van de NPO Radio 2 Top 2000 waren The Killers drie keer te horen. De hoogste notering voor de Amerikaanse band was voor Mr. Brightside op plek 130.

Ster advertentie
Ster advertentie