Muzieknieuws

Metallica doneert 250.000 dollar aan Turkije en Syrië

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Metallica doneert 250.000 dollar aan Turkije en Syrië

Metallica doneert via de eigen All Within My Hands-stichting 250.000 dollar om slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië te helpen. Dat meldt de Amerikaanse metalband op Twitter.

"Er zijn geen woorden om de verwoestingen in Turkije en Syrië te beschrijven", schrijft Metallica op Twitter. De band laat weten via de eigen All Within My Hands-stichting 125.000 dollar te doneren aan zowel Direct Relief, een organisatie voor medische noodhulp, als World Central Kitchen, dat voedsel verstrekt in door een ramp getroffen gebieden. Het dodental als gevolg van de aardbeving in Turkije en Syrië is opgelopen tot meer dan 40.000. In het totale rampgebied wonen meer dan 26 miljoen mensen.

Eigen stichting

Sinds 2017 heeft Metallica met All Within My Hands, genoemd naar een nummer van het album St. Anger, een eigen stichting voor humanitaire hulp. Eerder doneerde de band aan slachtoffers van de oorlog in Oekraïne en in Nederland aan Het Vergeten Kind en de Voedselbank.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Help samen met NPO Radio 2 slachtoffers van de aardbeving

Op woensdag 15 februari tussen 06.00 en 22.00 uur komt NPO Radio 2 in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Je hoort de hele dag bijdrages vanuit Beeld & Geluid en we draaien alleen maar aangevraagde nummers.

Klik hier voor meer informatie

Doneer en vraag jouw favoriete liedje aan

Wil jij graag doneren en een liedje aanvragen? App 555 + jouw favoriete liedje via onze gratis NPO Radio 2 app.

Download hier de App voor iOS.

Download hier de App voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie