Muzieknieuws

Zanger van AC/DC krijgt standbeeld in België

foto: Facebook ON-OFF
  1. Nieuwschevron right
  2. Zanger van AC/DC krijgt standbeeld in België

Niet raar opkijken als je door het Belgische Namen loopt en ineens een stenen Brian Johnson tegenkomt. Op de plek waar AD/DC in 1980 voor het eerst met zanger Brian Johnson optrad, is de Brit nu vereeuwigd met een standbeeld.

In 1980 stond AD/DC op het punt om het legendarische album Back In Black uit te brengen. De overleden zanger Bon Scott was vervangen door Brian Johnson. Op 29 juni van dat jaar begonnen de hardrockers aan hun wereldtournee. De Waalse stad Namen was de eerste stop voor de band en het podium in de Expo was dan ook de eerste plek waar AC/DC en Brian Johnson samen optraden.

40 jaar later was het een groepje fanatiekelingen die de burgemeester van Namen overtuigden van de waarde van dat concert. Het plein voor het beursgebouw werd vorig jaar vernoemd naar AC/DC en dit weekend werd ook het standbeeld van Brian Johnson onthuld. Het beeld is gemaakt van lokaal rotssteen. De zanger is nu dus letterlijk rock!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Johnson vindt het in elk geval een hele eer dat hij op deze manier vereeuwigd is op het plein. "Het was de eerste avond dat ik met AC/DC zong", laat hij in een reactie aan de Waalse omroep RTBF weten. "Ik was toen een ontzettend nerveus jochie. Maar de herinnering blijft, zeker nu jullie dit standbeeld hebben gebouwd. Eerlijk gezegd weet ik niet of ik het verdien, maar ik jullie ben er dankbaar voor."

Later dit jaar maakt AC/DC een rentree op het podium. Voor het eerst sinds 2016 is een concert van de band aangekondigd. Voorlopig moeten Nederlandse fans een eindje reizen om de hardrockers te zien, want er is vooralsnog alleen een show op het Amerikaanse PowerTrip-festival beloofd.

Ster advertentie
Ster advertentie