Muzieknieuws

Vandaag in 1984: Paul Young scoort nummer 1-hit met Love For The Common People

  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag in 1984: Paul Young scoort nummer 1-hit met Love For The Common People

Love Of The Common People mag dan oorspronkelijk niet van Paul Young zijn, toch behaalt hij enorm veel succes met de inmiddels klassieker.

Love Of The Common People wordt voor het eerst uitgebracht in januari 1967 door The Four Preps. Sindsdien zijn flink wat artiesten de studio ingedoken om hun eigen versie op te nemen. Bruce Springsteen, The Everly Brothers, John Denver, Elton John en Paul Young deden een poging om het nummer naar eigen hand te zetten. De versie van Young behaalt het meeste succes.

Paul Young

Paul Anthony Young wordt op 17 januari 1956 geboren in het Britse Luton. In zijn eerste groep, de Led Zeppelin-coverband Mosswreck, speelt hij bas om vervolgens over te stappen naar de R&B- (in de ‘oude’ betekenis van bluesrock) band Kat Kool. Met de soulband Q-Tips bouwt hij een solide live-reputatie op. Pas als hij solo gaat, komt zijn internationale doorbraak in de zomer van 1983, met een slow-versie van Marvin Gayes Wherever I Lay My Hat.

Love Of The Common People

Young brengt zijn versie van Love Of The Common People uit in 1984 en scoort hiermee zijn eerste en enige nummer 1-hit in Nederland. Het is de derde hitsingle die zijn debuutalbum No Parlez oplevert. Wherever I Lay My Hat en Come Back And Stay gingen deze knaller voor. Paul Young stond met zijn versie van Love Of The Common People op positie 1819 in de Top 2000.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Carrière na Love Of The Common People

Met Love Of The Common People scoort Paul Young zijn eerste, maar daarmee ook direct laatste nummer 1-hit in Nederland. De achtergrondzangeressen genaamd The Fabulous Wealthy Tarts ruilt hij niet veel later in voor drie heren, onder wie Jimmy Chambers en George Chandler. In 1995 grijpt Young terug naar zijn oude succesformule: nummers uit de gouden jaren '60 coveren. In 2006 brengt Paul het album Rock Swings – On The Wild Side of Swing uit. Deze plaat bevat oude nummers in een nieuw jasje. Zo covert hij onder meer nummers van Metallica, Lou Reed en Bruce Springsteen.

'80s Achtdaagse NPO Radio 2

Van a-ha tot ZZ Top, van Doe Maar tot de Dolly Dots: NPO Radio 2 staat van vrijdag 18 tot en met vrijdag 25 februari acht dagen lang in het teken van de ‘80s Achtdaagse met alleen maar muziek uit de jaren 80.

Ster advertentie
Ster advertentie