Muzieknieuws

NPO 2 extra staat stil bij het overlijden van Jan Rot, Arno Hintjens en Henny Vrienten

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. NPO 2 extra staat stil bij het overlijden van Jan Rot, Arno Hintjens en Henny Vrienten

Naar aanleiding van het overlijden van Jan Rot, Arno Hintjens en Henny Vrienten zendt NPO 2 extra een aangepaste programmering uit. Bekijk hieronder wat je op donderdag en vrijdag kunt zien op televisie.

Donderdag 28 april

Gitaarjongens in Carré (NTR)
Henny Vrienten bracht op 4 maart zijn favoriete Nederlandse gitaristen bij elkaar in Carré in Amsterdam. Met Daniël Lohues (Skik), JB Meijers (De Dijk), Anne Soldaat (Daryll-Ann), Arthur Ebeling, George Kooymans (Golden Earring), Jan Akkerman (Focus), Pablo van der Poel (De Wolff), Harry Sacksioni, Rudy de Queljoe (The Javelins & Brainbox), Anton Goudsmit (New Cool Collective), Jan Hendriks (Doe Maar) en speciale gast Eelco Gelling (Cuby + Blizzards)

Donderdag 28 april 20:30 uur

Dans je de hele nacht met mij (NTR)
Op verzoek van Jan Rot zelf wordt deze bijzondere uitzending eenmalig herhaald. Op 31 december 1991 presenteerde Jan Rot een groot Oud- en Nieuwfeest, waar diverse Nederlandse rock- en popartiesten van toen live het Nederlandstalige levenslied bracht.

Donderdag 28 april 22.35 uur

Vrijdag 29 april

Tijd Genoeg (MAX)

Het laatste tv-interview dat Henny Vrienten gaf voor zijn overlijden, opgenomen in 2021. In de derde aflevering van de serie Tijd Genoeg vertelt Vrienten over zijn muzikale autobiografie. Hierin stopte hij alles wat hij kwijt wilde over het leven. Liedjes over de jeugd, twijfels, liefde en ouder worden. Ook de bijzondere band met zijn moeder en hoe hij zelf als ouder is komt ter sprake. Henny is niet bang voor het einde, bij ziekte hoort acceptatie, vindt de muzikant. Hij geniet van het leven en vindt dat je te allen tijde geloofwaardig moet zijn. In deze aflevering komen ook Jeroen Krabbé en Marjan Berk aan bod.

29 april 20.30 uur

De Kist: Jan Rot (EO)
'Op mijn nieuwe plaat komt mijn moeder ineens overal voor,' vertelt zanger Jan Rot aan presentator Kefah Allush. Hij was stoned toen hij als 19-jarige door de politie meegenomen werd naar zijn moeder die in coma was geraakt en niet meer bij zou komen. 'Ze stierf in hetzelfde etmaal als Elvis Presley. Ik was toen heel erg met blues bezig, met verdrietige liedjes. Ik dacht: nou, daar heb je je verdriet.' Op de kist schrijft hij een citaat uit zijn vertaling van het Deutsches Requiem van Johannes Brahms: levend zijn de doden zolang wij hen herdenken.

29 april 21.15 uur

Blokhuis Extra: Arno Hintjens-special (NTR)

Special van het muziekprogramma Blokhuis Extra over de onlangs overleden Belgische rocklegende Arno Hintjens. Met bijzondere live-opnames uit verschillende archieven.

29 april 21.40 uur

NPO 2 Extra

Op NPO 2 extra zie je non-stop kunst & cultuur, documentaire, film, muziek, literatuur, theater en dans. NPO 2 extra is te vinden op kanaal 82 én voor iedereen te zien via de app van NPO of online: https://www.npostart.nl/live/npo-2-extra

Ster advertentie
Ster advertentie