Muzieknieuws

Green Day verrast fans in Londense pub met intiem optreden

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Green Day verrast fans in Londense pub met intiem optreden

Fans van Green Day zijn gisteren blij verrast. De Amerikaanse punkrockers gaven een intiem optreden voor een klein publiek, inclusief livestream. Bekijk hieronder het volledige optreden terug.

Green Day is momenteel in Londen voor hun intieme Hella Tiny-tour en treedt vandaag op in de Electric Ballroom in Camden, waar 1200 fans kunnen worden ondergebracht. Maar dat is de band niet intiem genoeg. De Amerikaanse punkrockers besluiten daarom een verrassingsoptreden te geven in een pub in het centrum van Londen.

Iedereen mag het zien

Het optreden in Covent Garden wordt live uitgezonden op het Instagram-account van de band. Drummer Tré Cool plaatst daar eerder op de avond een oproep waarin hij fans adviseert geen plannen te maken en hun telefoons in de gaten te houden.

De pub stroomt al snel vol. En ook buiten verzamelt zich een grote groep mensen wanneer voorbijgangers doorhebben wat binnen gebeurt. Tré Cool trekt dan ook de gordijnen open zodat de fans die buiten staan mee kunnen kijken.

Aangekondigd als Busk Till Dawn komt de band op en spelen ze 13 nummers, waaronder hits als Warning, Basket Case, She, Minority en American Idiot. Opvallend is de uitvoering van Walking Contradiction; het nummer wordt voor het eerst sinds 2001 door de band gespeeld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De setlist

1. Welcome To Paradise
2. Burnout
3. The American Dream Is Killing Me
4. Look Ma, No Brains!
5. Warning
6. Letterbomb
7. Christie Road
8. Basket Case
9. All By Myself
10. She
11. Walking Contradiction
12. Minority
13. American Idiot

Naar Nederland

Kortgeleden kondigt Green Day aan dat het nieuwe album Saviors op 19 januari 2024 zal worden uitgebracht. Het wordt het 14de studioalbum en volgt Father Of All Motherfuckers op uit 2020.

Ter ondersteuning van het album komt er ook een stadiontour aan. Green Day komt ook naar Nederland en is op 19 juni 2024 te zien in het GelreDome. Er zijn nog tickets beschikbaar.

Ster advertentie
Ster advertentie