Muzieknieuws

Nijmeegse rockband Navarone kondigt afscheid aan

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nijmeegse rockband Navarone kondigt afscheid aan

Navarone gaat uit elkaar. De Nijmeegse rockband, die vijftien jaar actief is geweest, neemt in januari afscheid met een optreden in Doornroosje.

"De afgelopen vijftien jaar hebben we bloed, zweet, tranen, lief, leed, highs, lows en heel veel liefde met elkaar gedeeld", schrijven de leden van Navarone in een bericht op Instagram. "Echter komt aan al het goede een eind, en zijn we nieuwsgierig naar nieuwe expedities buiten Navarone."

De band neemt afscheid met een optreden in thuisstad Nijmegen. Navarone staat op 5 januari 2024 op het podium van Doornroosje.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Guns of Navarone

De leden van Navarone, dat begon onder de naam Overthrow, wisten vroeg in hun carrière al indruk te maken op de Golden Earring, bij wie ze het voorprogramma mochten verzorgen. Het was frontman Barry Hay die met het idee kwam om de groep te vernoemen naar oorlogsfilm The Guns of Navarone.

In de jaren die volgden, groeide Navarone uit tot een livesensatie. Naast optredens op festivals als Sziget, Eurosonic Noorderslag en de Zwarte Cross maakte de band indruk op het podium van The Voice, waar ze in 2018 aan deelnamen. Uiteindelijk zou de groep, die zich door Anouk liet begeleiden, als tweede eindigen in de talentenjacht.

Live op NPO Radio 2

Ook op NPO Radio 2 was Navarone een graag geziene gast. In februari 2022 maakte de band nog indruk met een uitvoering van Wire bij Jan-Willem Start Op.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie