Naar homepage
Artiest

Navarone

  1. Artiestenchevron right
  2. Navarone
Nijmeegse hardrockband, die met een combinatie van scheurende gitaren en de uithalen van zanger Merijn van Haren de jaren zeventig-rock de moderne tijd in slingert.

Ontdekt Door Golden Earring

Onder de naam Overthrow komt het muzikale project van zanger Merijn van Haren en gitarist en Kees Lewiszong onder de aandacht van Golden Earring. Overthrow mag een aantal malen in het voorprogramma spelen. Zanger van de Earrings Barry Hay stelt voor om de naam van de band te veranderen in Navarone, en aldus geschiedt.

Eerste Stappen

Al snel verschijnt een EP die de band in de schijnwerpers zet. Er volgen live-optredens, onder andere op Paaspop. Hierna neemt Navarone de tijd een eerste album te produceren.

A Darker Shade Of White

Dat eerste album verschijnt in 2012 en heet (met een knipoog naar het klassieke rockalbum A Whiter Shade Of Pale van Procol Harum) A Darker Shade Of White. Het debuutalbum wordt in eigen beheer uitgebracht om zo een minimum aan bemoeienis van buitenaf te garanderen. A Darker Shade Of White klinkt als een ode aan de rockalbums van de jaren zeventig (denk Led Zeppelin), maar heeft toch een heel eigen geluid. De plaat wordt dan ook goed ontvangen, en brengt Navarone naar de podia van verschillende grote festivals tijdens het seizoen 2013.

Giels Wekker

Het tweede album, getiteld Vim And Vigor, verschijnt in het voorjaar van 2014. Tijdens de recordpoging van Giel Beelen op 3FM (190 uur onafgebroken radiomaken) wordt Navarone in de 3FM-studio uitgenodigd om Giel wakker te houden. Dat lukt volledig.