Muzieknieuws

Producer Bohemian Rhapsody maakt speelfilm over Michael Jackson

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Producer Bohemian Rhapsody maakt speelfilm over Michael Jackson

Het leven van Michael Jackson wordt verfilmd. Graham King, die eerder werkte aan de Queen-biopic Bohemian Rhapsody, zal de film over de King of Pop produceren.

De speelfilm, die Michael zal heten, vertelt het levensverhaal van de Amerikaanse zanger die in 2009 op 50-jarige leeftijd overleed. Graham King is aangekondigd als producent van de biopic, die in samenwerking met de nabestaanden van Jackson wordt gemaakt. Een releasedatum voor het project is nog niet bekend.

King werkte al eerder als producent aan Bohemian Rhapsody, het kassucces uit 2018 waarin Rami Malek in de huid van Freddie Mercury kroop. Die film sleepte vier Oscars in de wacht, waaronder die voor Beste Acteur voor de rol van Malek.

Het script voor Michael zal van de hand van John Logan komen. De Amerikaanse schrijver was al eerder verantwoordelijk voor het script van Gladiator en Skyfall.

Michael

"Het is een eer om dit verhaal naar het grote scherm te brengen", laat producent King weten. "Toen ik in het Dodger Stadium aanwezig was bij een optreden uit de Victory-tournee, had ik me nooit voor kunnen stellen dat ik 38 jaar later het privilege zou hebben om een deel uit te maken van deze film.

In een persbericht staat dat Michael "een diepgaand portret schetst van de ingewikkelde man die de King of Pop werd. Hij zal Jacksons meest iconische optredens tot leven wekken en inzicht geven in het artistieke proces en het persoonlijke leven van de zanger."

Ook Katherine Jackson, de moeder van de zanger, reageert verheugd op de aankondiging. "Sinds Michael klein was, als lid van The Jackson 5, hield hij van de magie van films. Als familie voeren we ons vereerd om ons levensverhaal tot leven te zien komen op het witte doek."

Samenwerking met familie

Ook John Branca en John McClain, die verantwoordelijk zijn voor de nalatenschap van Jackson, zullen de film produceren. Vanwege de mate waarin de erven van de zanger betrokken zijn bij het maken van Michael, valt te verwachten dat de film niet in zal gaan op de beschuldigingen van kindermisbruik aan het adres van Jackson.

In de vroege jaren 90 gingen verhalen op dat Jackson zich vergrepen zou hebben aan kinderen. Die leidden tot een rechtszaak in 2005, waarin de Amerikaan onschuldig werd bevonden. In 2019 verscheen de documentaire Finding Neverland, waarin James Safechuck en Wade Robson aangaven seksueel misbruikt te zijn door Jackson.

Michael Jackson in de NPO Radio 2 Top 2000

Met 20 nummers was Michael Jackson ruim vertegenwoordigd in de NPO Radio 2 Top 2000 van 2021. De hoogste notering was voor Billie Jean op 136.

Ster advertentie
Ster advertentie