Muzieknieuws

Eerste Oscarnominatie voor Billie Eilish met No Time To Die

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste Oscarnominatie voor Billie Eilish met No Time To Die

De nominaties voor de Academy Awards 2022 zijn dinsdag bekendgemaakt. Zangeres Billie Eilish is met haar liedje No Time To Die genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Nummer.

Dit jaar vindt in maart 2022 de 94ste editie van de Academy Awards plaats, ook wel bekend als de Oscars. Dinsdag is de shortlist bekendgemaakt van alle nominaties, waaronder Billie Eilish voor Beste Nummer met haar liedje No Time To Die, speciaal geschreven voor de gelijknamige James Bond-film.

'Droom die uitkwam'

Het is de eerste keer dat Billie Eilish genomineerd is voor een Oscar. Haar James Bond-nummer No Time To Die heeft eerder een Grammy gewonnen in 2021. De twintigjarige zangeres noemt de nominatie het hoogtepunt van haar leven. Op Instagram vertelt ze dat het schrijven van een 007-nummer een droom was die uitkwam. De film No Time To Die is in totaal genomineerd in drie categorieën: Beste Nummer, Beste Geluid en Visual Effects.

Luister hieronder naar No Time To Die:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bondsongs met Oscars

De zangeres was achttien toen ze No Time To Die uitbracht. Ze is dan ook de jongste artiest ooit die een Bond-soundtrack mocht opnemen. Eilish is niet de eerste Bond-artiest met een Oscarnominatie. De zangeres voegt zich bij een lijst met grote namen die genomineerd waren met een Bond-nummer. Zo won Adele met Skyfall een Oscar in 2013 en Sam Smith met Writing's on the Wall in 2016.

Naast Billie Eilish is ook Beyoncé genomineerd voor een Oscar met haar nummer Be Alive. Dit liedje staat op de soundtrack van de film King Richard.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Billie Eilish in de NPO Radio 2 Top 2000

Billie Eilish staat in 2021 met drie nummers in de NPO Radio 2 Top 2000. Bad Guy is haar hoogst genoteerde track op plek 362.

Ster advertentie
Ster advertentie