Muzieknieuws

Beluister de nieuwe Metallica-track 72 Seasons

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Beluister de nieuwe Metallica-track 72 Seasons

Metallica heeft de titeltrack van hun aankomende album 72 Seasons gedeeld. Beluister het nummer hier!

Het metalkwartet brengt op 14 april hun elfde album 72 Seasons uit, het eerste Metallica-album sinds Hardwired... to Self-Destruct uit 2016. De band gaf al een paar voorproefjes van de plaat, in de vorm van Lux Æterna, Screaming Suicide en If Darkness Had A Son.

Nu is daar ook titeltrack 72 Seasons bijgekomen. Die titel is een verwijzing naar het aantal jaargetijden dat een mens meemaakt in zijn of haar eerste 18 levensjaren, legt frontman James Hetfield uit. "De eerste 18 jaar van onze levens vormt onze echte of valse zelf", zegt hij. "Een groot deel van onze ervaring als volwassenen is een herbeleving van of een reactie op die ervaringen uit onze jeugd. We zijn gevangenen van onze jeugd, of we breken vrij van onze ketenen."

Beluister 72 Season hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Johan Cruijff ArenA

De release van 72 Seasons op 14 april gaat gepaard met een enorme wereldtour voor Metallica, waarbij de band twee concerten geeft in iedere stad die ze aandoen, waaronder Amsterdam. Op 27 en 29 april geeft de groep concerten in de Johan Cruijff ArenA.

Metallica in de NPO Radio 2 Top 2000

Metallica is in 2022 elf keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering is voor Nothing Else Matters op plek 9.

Ster advertentie
Ster advertentie