Muzieknieuws

Snoop Dogg covert Phil Collins-hit met Chris Stapleton

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Snoop Dogg covert Phil Collins-hit met Chris Stapleton

Het lijkt een wat aparte combinatie en dat is het ook: rapper Snoop Dogg, countryzanger Chris Stapleton en de vrouw van Carlos Santana die een eigen versie maken van de Phil Collins-klassieker In The Air Tonight.

Iedereen kent In The Air Tonight van Phil Collins wel, al is het alleen vanwege die beroemde drumbreak halverwege het nummer. Cindy Blackman Santana neemt de drumpartijen in deze nieuwe versie voor haar rekening. Stapleton zingt het refrein en Snoop rapt over American football in de coupletten. Deze uitvoering is gemaakt voor de footballverslaggeving van de Amerikaanse sportzender ESPN.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet de eerste rapversie

Het is niet de eerste keer dat de Phil Collins-hit uit 1981 in een nieuw jasje wordt gegoten. De eerste bewerking van het nummer verscheen in 1988, toen de Nederlandse producer Ben Liebrand de song onder handen nam. Deze versie werd een top 20-hit in Nederland. Er volgde een nieuwe remake in 2001, onder de titel In The Air Tonite. Deze rapversie werd uitgevoerd door Lil’ Kim, met daarin de originele vocalen van Collins. Deze '80s-classic werd in meer dan honderd andere nummers gesamplet, door onder anderen 2Pac en DMX.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie