Programma

Phil Collins vermaakt al zittend bomvol Goffertpark

  1. Nieuwschevron right
  2. Phil Collins vermaakt al zittend bomvol Goffertpark

Op 28 Maart 1996 maakt Phil Collins bekend dat hij Genesis gaat verlaten om zich helemaal op zijn solocarrière te storten. In 2019 gaat hij op solotour en maakt hij ook een stop in ons kikkerlandje.

Op 20 juni staat Phil Collins na 13 jaar weer op Nederlandse bodem. De show in het Goffertpark is onderdeel van zijn (Still) Not Dead Yet tour. Afgezien van het feit dat zijn kwaaltjes hem verplichten de hele show op een stoel te zitten doet Collins, die op dat moment 68 jaar oud is, er alles aan om er een memorabele avond van te maken. Hij heeft zijn voet geblesseerd en op zijn beste Nederlands laat hij het publiek weten: "Mijn voet is naar de klote." Dansen of springen is niet aan hem besteed, maar de zanger is op zijn leeftijd nog zeer goed bij stem.

Opbouw show

De avond wordt afgetrapt met 'Against All Odds (Take A Look At Me Now), gevolgd door 'Another Day In Paradise'. Na een rustige start wordt er op het podium ruimte gemaakt voor een viertal blazers. Het concert gaat over op een paar uptempo nummers. Het publiek kan even flink uit zijn dak gaan op 'Dont Lose My Number'. Dan pakt Collins het moment om een Genesis nummer aan te kondigen. Hij speelt uiteindelijk twee nummers 'Throwing It All Away' en 'Follow You Follow Me'. Een emotioneel moment wanneer ook beelden van Genesis worden geprojecteerd op het grote scherm.

Afsluiter

Collins vervolgt de avond met een reeks grote hits waaronder 'In The Air Tonight'. Het hoogtepunt van de avond is toch wel wanneer Collins afsluit met 'Sussudio'. Lichtjes en confetti gaan de lucht in. De band neemt afscheid van het publiek, maar niet veel later doen ze toch nog een toegift met 'Take Me Home'.

Bekijk hieronder 'In The Air Tonight' live vanaf Goffertpark:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reünie

Begin deze maand kondigt de Britste rockgroep een reünie aan. De band gaat eind dit jaar weer op tournee in Engeland. Phil vertelde eerder al dat hij interesse had in een comeback.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie