Muzieknieuws

Elton John nu ook lid van de befaamde EGOT-club

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Elton John nu ook lid van de befaamde EGOT-club

Als je als artiest een Emmy, Grammy, Oscar én Tony wint, heb je de EGOT-status bereikt. Sir Elton John mag zich vanaf gisteravond trots lid noemen van de club, nadat hij zijn eerste Emmy wint.

John wint de Oustanding Variety Special (Live) award voor concertfilm Elton John Live: Farewell From Dodger Stadium die in november 2022 uitkomt. De film laat beelden van het laatste concert van zijn Farewell Yellow Brick Road tour zien, de allerlaatste tour van John ooit.

Zevende hemel

"We hebben een Emmy gewonnen en ik ben in de zevende hemel!! Deze erkenning ontvangen is een testament aan de passie en toewijding van iedereen die hierbij betrokken was, ik ben enorm dankbaar", schrijft de zanger op zijn Instagram. Hij kon zelf helaas niet aanwezig zijn bij de uitreiking, omdat hij aan het revalideren is van een operatie aan zijn knie. "... Een subtiele herinnering, wellicht, aan een leven lang van piano's afspringen", schrijft hij hierover in zijn post op Instagram, met een foto erbij van vroeger.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

EGOT

Volgens tijdschrift Rolling Stone is John de negentiende persoon die de EGOT-status bereikt. Eerder gingen artiesten als Jennifer Hudson en John Legend en actrices als Whoopi Goldberg en Audrey Hepburn hem al voor. John won eerder twee Oscars voor zijn muziek uit The Lion King, won in 2002 een Tony voor de muziek in Aida en heeft in totaal al 5 Grammy awards mee naar huis genomen.

Ster advertentie
Ster advertentie