Muzieknieuws
BNNVARA

Musketiers spelen nieuwe single Weg Van Alles live

foto: Jan-Willem Start Op!
  1. Nieuwschevron right
  2. Musketiers spelen nieuwe single Weg Van Alles live

Morgen komt het debuutalbum van Musketiers uit. Ondanks dat het hun eerste plaat is, zit de band toch al bomvol muzikale ervaring. De leden zijn namelijk Paskal Jakobsen, Paul de Munnik en Bertolf. Vanmorgen gaven de heren tijdens Jan-Willem Start Op! alvast een muzikaal voorproefje.

De groep begon als een hobbyproject waarbij de drie muzikanten samen met Daniël Lohues muziek begonnen te schrijven. Na een tijdje werd voor de bandleden duidelijk dat dit gewoon een plaat moest worden en niet veel later ontstond het idee voor een tour. Toch duurde het door corona nog ruim twee jaar voor de tour en het album het daglicht zagen. In de tussentijd paste de band niet meer in het schema van Lohues en dus is er weer sprake van drie Musketiers, aangevuld met wat ondersteunende muzikanten.

Toch is het album wel gewoon met zijn vieren gemaakt. Ieder bandlid heeft meegedacht aan de akkoorden, melodieën en teksten. Het doel was om zoveel mogelijk meerstemmigheid in de nummers te verwerken en dat is gelukt. Weg Van Alles was het allereerste nummer dat de groep samen schreef en ontstond binnen een kwartier. Musketiers speelden het nummer vanmorgen live. Meer info over het ontstaan van het nummer, vind je hier.

Bekijk het optreden hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie