Livemuziek
BNNVARA

Dankzij de wereldreis van Paskal Jakobsen bestaat supergroep Musketiers

foto: Jan-Willem Start Op!foto: Jan-Willem Start Op!
  1. Nieuwschevron right
  2. Dankzij de wereldreis van Paskal Jakobsen bestaat supergroep Musketiers

Na Crosby, Stills, Nash & Young, de Traveling Wilburys en De Poema's kunnen we een nieuwe supergroep toevoegen aan het lijstje: Musketiers. Vanochtend hoorde je Paskal Jakobsen, Paul de Munnik en Bertolf live bij Jan-Willem Start Op! op NPO Radio 2.

Terwijl Paskal Jakobsen met zijn gezin de wereld over reisde, realiseerde de zanger dat hij verlangde naar een supergroep als de Musketiers. "Ik had de behoefte om met een paar heren dat podium op te gaan. En dan de microfoon te delen, het minder als frontman te hoeven doen, maar echt samen", legt hij uit. Daar maakte hij meteen werk van. Als eerste belde hij Bertolf en vrij kort daarop Daniël Lohues en Paul de Munnik. Ze hoefden er allemaal niet lang over na te denken. "Het was zo'n heerlijk plan. Met allemaal jongens met wie je graag eens een keer wat wilt doen. Zonder dat we elkaar allemaal veren in de reet steken, bewonderen we elkaar allemaal erg", legt Paul uit.

Drank, lekker eten en muziek maken

Alle romantische beelden die je bij een schrijfsessie van vier muzikanten kan bedenken kloppen. Ergens in een huisje in Drenthe zaten de mannen aan tafel. Met veel drank en lekker eten de hele dag muziek te maken. Dat blijkt een bijzonder vruchtbare manier van werken. "De eerste keer dat we bij elkaar kwamen, zouden we eigenlijk alleen overleggen wat we zouden gaan doen. Maar een half uur later zaten we al een liedje te schrijven en aan het eind van de middag was dat liedje ook al af en in een demoversie opgenomen. Zo werkt het ook met ons", vertelt Paul.

Bekijk het live optreden van de Musketiers hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie