Muzieknieuws

Van Morrison kondigt concert aan in Koninklijk Theater Carré

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Van Morrison kondigt concert aan in Koninklijk Theater Carré

Van Morrison komt naar Nederland. De zanger en muzikant geeft woensdag 29 maart een concert in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

In de jaren 60 breekt Van Morrison door met zijn rockband Them. Later besluit de singer-songwriter voor eigen successen te gaan en start aan een solocarrière. Zo bracht hij succesvolle klassiekers uit als Brown Eyed Girl, Moondance en Gloria.

Luister hieronder naar Brown Eyed Girl.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Moving On Skiffle

Met een eigen repertoire van meer dan 150 nummers is er genoeg keuze om het optreden te vullen. Daarnaast zal de Noord-Ierse zanger en muzikant tijdens zijn concert nummers spelen van zijn nieuwe album genaamd Moving On Skiffle dat op 10 maart van dit jaar uitkomt.

De kaartverkoop voor de show in Carré start aanstaande vrijdag 20 januari om 10.00 uur via het eigen ticketsysteem van Carré.

Van Morrison in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 staat Van Morrison met vier nummers in de NPO Radio 2 Top 2000. Het nummer Brown Eyed Girl is op plaats 432 de hoogste notering in de lijst. Benieuwd hoe de nummers van Van Morrison het door de jaren hebben gedaan? Bekijk het hier.

Ster advertentie
Ster advertentie