Muzieknieuws

Mumford & Sons na 3 jaar weer op het podium  

foto: Still Youtube
  1. Nieuwschevron right
  2. Mumford & Sons na 3 jaar weer op het podium  

Afgelopen weekend stond Mumford & Sons op Pharrells Something In The Water-festival. Een bijzonder optreden, omdat het de eerste keer is dat de band weer op het podium staat sinds ze van vier naar drie bandleden gingen.

In maart 2021 nam voormalig bandlid Winston Marshall een pauze van de groep. De gitarist kreeg namelijk bakken kritiek over zich heen toen hij publiekelijk een boek prees dat is geschreven door de rechtse agitator Andy Ngo.

Door zonder Marshall

Maar 3 maanden later werd duidelijk dat Marshall de band definitief achter zich zou laten. "Dit is een moeilijke beslissing die voor het eerst tot stand kwam door een onbedoelde Twitterstorm", waren zijn woorden. De overgebleven bandleden van Mumford & Sons schreven op Instagram de gitarist het allerbeste te wensen.

Frontman Marcus Mumford trad tijdens de pauze een korte periode op zonder de band. De zanger bracht een soloalbum uit en werkte samen met Taylor Swift. Zijn band Mumford & Sons was alleen nog te vinden op privé-evenementen. Maar vrijdagavond kwam daar verandering in, toen Marcus Mumford, Ben Lovett en Ted Dwane het podium opkwamen voor hun eerste openbare show sinds het vertrek van Marshall.

Bekijk hieronder het comeback-optreden:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mumford & Sons deelt zelf een video waarin ze backstage rondhangen met Pharrell voorafgaand aan hun optreden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mumford & Sons in de NPO Radio 2 Top 2000

Mumford & Sons staat in 2022 zes keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Little Lion Man is met nummer 390 het hoogst genoteerde nummer.

Ster advertentie
Ster advertentie