Muzieknieuws

DeWolff breekt wereldrecord snelst gedrukte plaat: binnen drie uur van opname naar vinyl

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. DeWolff breekt wereldrecord snelst gedrukte plaat: binnen drie uur van opname naar vinyl

Ze hebben 'm! DeWolff is er donderdagmiddag in geslaagd om binnen drie uur een plaat op te nemen, te drukken en te verkopen. Daarmee is het oude record, dat op naam van Jack White stond, met bijna een uur verbroken.

De Limburgers kondigden vorige week al aan dat ze een recordpoging zouden wagen. Publiek kon zich aanmelden voor de opnames van hun song Rosita, die op het recordvinyl zo'n twintig minuten in beslag neemt. Donderdagmiddag vonden de opnames in de Haarlemse Artone Studio plaats, waar het vinyl ook gedrukt is. Zanger Pablo van de Poel vertelde vanochtend in Jan-Willem Start Op al hoe de recordpoging in z'n werk zou gaan:

Video niet beschikbaar

De prestatie van DeWolff is extra knap omdat ze ervoor kozen een bijzonder lang nummer op te nemen. Jack White pakte het wereldrecord in 2014 met het nummer Lazaretto, dat zo'n 3,5 minuut duurt. DeWolff koos voor het epos Rosita, dat op de plaat Love, Death & In Between (2023) al 16 minuten duurt, en in de versie die ze vanmiddag opnamen nog eens vier minuten langer is. Desondanks was de Limburgse rockband bijna een uur sneller met opnemen, persen én verkopen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jack White vindt het zelf overigens niet erg dat zijn record verbroken is. De voormalig zanger van The White Stripes laat in een reactie op Instagram weten dat hij DeWolff "alle geluk van de wereld" wenst bij hun recordpoging. "Break the record (niet letterlijk)", grapt White.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie