Muzieknieuws

Neil Young perst 50 jaar oud album op vers vinyl

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Neil Young perst 50 jaar oud album op vers vinyl

Er zijn al tientallen persingen van het Neil Young-album Time Fades Away geweest sinds die elpee in 1973 voor het eerst verscheen, maar voor het gouden jubileum heeft de muzikant voor iets anders gekozen dan gewoon weer een zwarte plak.

Van vinyl naar cassette naar cd naar download naar stream en nu wéér op vinyl. Het album Time Fades Away heeft in zijn 50-jarige bestaan alle veranderingen van de muziekindustrie wel ondergaan en is uiteindelijk weer terug bij af. Maar het zou een beetje saai zijn om de elpee wéér op standaard zwart vinyl te persen, dus de keuze is gevallen op doorzichtig vinyl. Deze verschijnt op 3 november in beperkte oplage. Ook wordt het B-kantje The Last Trip To Tulsa als extraatje aan deze jubileumeditie toegevoegd.

Live-opnames uit 1973

Time Fades Away is opgenomen tijdens een tournee die Neil Young in 1973 ondernam door de VS en delen van Canada. Young was destijds erg van slag door het overlijden van Danny Whitten, gitarist van zijn begeleidingsband Crazy Horse en tevens de schrijver van het liedje I Don’t Want To Talk About It, vooral bekend in de versie van Rod Stewart. Er werden tijdens die tournee veel liedjes van het succesvolle album Harvest gespeeld, al bestaat Time Fades Away volledig uit indertijd nieuwe songs.

Ster advertentie
Ster advertentie