Muzieknieuws

Monkees-drummer covert hits van R.E.M. 


foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Monkees-drummer covert hits van R.E.M. 


Micky Dolenz, het enige resterende lid van de jaren ’60-band The Monkees, heeft aangekondigd dat hij een EP gaat uitbrengen met daarop vier covers van R.E.M., waaronder het vrolijke Shiny Happy People.

Tijdens een gesprek met zijn huidige platenbaas bekende Dolenz een grote fan te zijn van R.E.M., waarop de suggestie ontstond om een EP te maken met covers van de band uit Athens, Georgia. De EP krijgt de toepasselijke titel Dolenz Sings R.E.M. en bevat naast Shiny Happy People nieuwe versies van Radio Free Europe, Man On The Moon en Leaving New York. R.E.M.-zanger Michel Stipe heeft de liedjes al gehoord en is verguld met dit eerbetoon. Hij is zelfs tevreden met het door hem verafschuwde Shiny Happy People. “Het klinkt fantastisch”, laat hij zich ontvallen. “Nooit gedacht dat ik dat zou zeggen.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Pre-Fab Four

In de jaren ’60 waren The Monkees heel even serieuze rivalen van The Beatles. Ze verkochten wereldwijd miljoenen platen. The Pre-Fab Four, zoals ze destijds door critici genoemd werden, hadden ook een zeer succesvolle tv-serie, die zelfs in de jaren ’80 nog herhaald is. De grootste hit van The Monkees in Nederland is het door Neil Diamond geschreven I’m A Believer, dat later door Smash Mouth werd gezongen in de film Shrek. Andere top 10-hits van The Monkees waren Daydream Believer en A Little Bit Me, A Little Bit You, beiden in 1967.

Ster advertentie
Ster advertentie