Programma

R.E.M. laat zichzelf gaan tijdens optreden Pinkpop

  1. Nieuwschevron right
  2. R.E.M. laat zichzelf gaan tijdens optreden Pinkpop

In 1989 laten de leden van de Amerikaanse alternatieve rockband R.E.M. zich helemaal gaan op podium van Pinkpop. Dat levert mooie beelden op.

De Amerikaanse rockband R.E.M. heeft een beperkt aantal keren in Nederland opgetreden, waaronder in 1989 op Pinkpop. Zoals we van de band gewend zijn geven ze een uniek optreden. Met name frontman Michael Stipe steelt de show met zijn losbandige danspasjes. Dezelfde danspasjes die een paar jaar later razend populair zouden worden door de videoclip van 'Losing My Religion'.

Setlist

1. 'Stand'
2. 'Orange Crush'
3. 'We Live As We Dream Alone'
4. 'World Leader Pretend'
5. 'Get Up'
6. 'It's The End Of The World As We Know It (And I Feel Fine)'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Green

Het concert op Pinkpop staat voornamelijk in het teken van het zesde studioalbum Green van de band. Ze speelden onder andere kersverse nummers als 'Stand', 'Orange Crush', 'Get Up' en 'World Leader Pretend'. Met deze platen is het bijna onmogelijk om niet mee te dansen. Maar zoals bij elk R.E.M. album zitten er ook politieke thema's in verborgen. "Document en Pageant waren politieker dan Green", vertelt Michael Stipe tijdens een interview op Pinkpop. "De politiek in Green is minder algemeen en meer persoonlijk van aard. Het is een politiek van het individu, die iedereen begrijpt, omdat het diep in je zit."

Dit is overigens niet de laatste keer dat de band in Nederland heeft gespeeld. De laatste keer was in 2008, een paar jaar voor de band uit elkaar ging. In 2011 werd aangekondigd dat de jeugdvrienden hun wegen zouden scheiden. Inmiddels brengt de ex-frontman Michael Stipe voor het eerst solomuziek uit, na een lange pauze van muziek.

Bezoek het Top 2000 Café online

Wij zijn ondertussen begonnen met afbreken, maar online leeft het Top 2000 Café het hele jaar door. Bezoek het Top 2000 Online Café aan de hand van gidsen Jan-Willem Roodbeen, Leo Blokhuis of Matthijs van Nieuwkerk.

KIJK EN LUISTER DE TOP 2000 TERUG

Geen zin om nog een heel jaar te wachten tot je weer kunt genieten van een hele week aan muziek? Kijk hier de hele Top 2000 van 2019 terug.

Foto omslag: Screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie