Muzieknieuws

Daft Punk blikt in nieuwe serie terug op Random Access Memories

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Daft Punk blikt in nieuwe serie terug op Random Access Memories

Ondanks dat Daft Punk in 2021 uit elkaar gaat, weet het duo in 2023 nog aardig wat aandacht op zich te vestigen met de viering van 10 jaar Random Access Memories. Ter ere van het jubileum komen Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo naast een heruitgave van hun laatste album nu ook met een videoserie.

In Memory Tapes blikt Daft Punk samen met verschillende artiesten die meewerken aan Random Access Memories terug op hun laatste album. De interviews zijn opgenomen in Henson Studios in Los Angeles en Gang Studios in Parijs, twee van de vijf ruimtes waar veel van Random Access Memories is opgenomen. In iedere aflevering laat het duo ook niet eerder vertoonde beelden zien van Daft Punk tijdens het opnameproces in de studio.

Julian Casablancas

In aflevering een neemt Julian Casablancas je mee naar 2012 als hij Infinity Repeating en Instant Crush opneemt in de Conway Recording Studios in Los Angeles. De zanger vertelt over het schrijfproces, de videoclip en zijn blik op de break-up van Bangalter en De Homem-Christo. Bekijk hieronder de eerste aflevering:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Chilly Gonzales

In de tweede aflevering blikt toetsenist Chilly Gonzales trots terug op zijn samenwerking met Daft Punk. Hij wordt door het duo gevraagd een remix te maken van Too Long, maar de pianist besluit van een 'remix' een 'remake' te maken. Meer over de 70’s ballad Too Long en ook zijn bijdrage aan Within hoor je hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Random Access Memories

Random Access Memories staat te boek als een van de belangrijkste albums uit de jaren 10. Waar Daft Punk eerder onvervalste elektronische muziek maakt, kiezen ze naar eigen zeggen op dit album voor een 'West coast vibe', met hints naar bijvoorbeeld de Doobie Brothers en de Eagles. Ze krijgen hulp van onder andere Nile Rodgers (Chic), zanger Pharell Williams en de beroemde sessiebassist Nathan East (o.a. Eric Clapton, Stevie Wonder en Michael Jackson).

Na Random Access Memories blijft het lang stil rond Daft Punk; er volgt geen wereldtournee en optredens zijn sporadisch. In 2021 maakt het duo bekend te stoppen.

Daft Punk in de NPO Radio 2 Top 2000

Daft Punk is sinds 2013 (niet geheel toevallig het jaar waarin Random Access Memories uitkomt) een vaste waarde in de Top 2000. Inmiddels staan er zes liedjes van het Franse duo in de lijst. Get Lucky staat in 2022 het hoogst op plek 1068.

Ster advertentie
Ster advertentie