Muzieknieuws

Måneskin knipoogt naar controverse rond Songfestival in nieuwe single

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Måneskin knipoogt naar controverse rond Songfestival in nieuwe single

In de nieuwe single Mammamia verwijst Måneskin naar de controverse die ontstond na het vermeende drugsgebruik tijdens de finale van het Songfestival. Beluister het nummer hier!

Het Italiaanse viertal won in Rotterdam het Songfestival met het nummer Zitti E Buoni, maar na de finale ontstond er ophef rond zanger Damiano David. Het leek er namelijk op dat de frontman cocaïne aan het snuiven was terwijl de band wachtte op de uitslag van de wedstrijd. Uiteindelijk deed David een drugstest om te bewijzen dat hij niks gebruikt had.

Mammamia

In de songtekst van Mammamia verwijst Måneskin naar het incident. "They wanna arrest me but I was just having fun / I swear that I’m not drunk and I’m not taking drugs", zingt David in het nieuwe nummer. "Wij vonden dat we iets fantastisch hadden gedaan, maar er was heel veel commentaar", vertelde David donderdag op een persconferentie in Berlijn. "Daar begrepen wij niks van, en daar wilden we met dit liedje een leuke verwijzing naar maken.

"Mammamia is het eerste liedje dat we schreven nadat we het Eurovisie Songfestival hadden gewonnen", vervolgde de zanger. "We hadden toen een paar dagen met elkaar in de studio, en dit nummer ontstond al na een paar uur. Dat was voor ons een teken dat het een knaller zou zijn."

Beluister Mammamia hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Iggy Pop

De Italiaanse band zat sowieso niet stil na de Songfestivalwinst. Zo bracht Måneskin in augustus het nummer I Wanna Be Your Slave uit, waarop ze de handen ineensloegen met punklegende Iggy Pop.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie