Muzieknieuws

Met dit nummer gaat Joost Klein naar het Eurovisie Songfestival

foto: Ruud Janssen
  1. Nieuwschevron right
  2. Met dit nummer gaat Joost Klein naar het Eurovisie Songfestival

De Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2024 is bekend! Luister hier naar Europapa, het nummer waarmee Joost Klein Nederland zal vertegenwoordigen in Malmö.

Europapa ging donderdagmiddag in première tijdens een extra uitzending van De Avondshow met Arjen Lubach bij NPO 1.

Europapa

Afgelopen december maakte AVROTROS bekend dat Joost Nederland zal vertegenwoordigen in Zweden. De artiest die bekend staat om zijn energieke optredens, waarbij hij met zijn aanstekelijke beats en creatieve woordspelingen een groeiend nationaal en internationaal publiek weet te betoveren, is uitgekozen uit de ruim 600 inzendingen. De Europese hitpotentie van het ingezonden nummer heeft de selectiecommissie doen besluiten Joost namens Nederland af te vaardigen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Malmö

De 68e editie van het Eurovisie Songfestival vindt plaats in mei 2024, nadat Loreen er in 2023 met het de winst vandoor ging met haar hit Tattoo. Op 7 en 9 mei vinden de halve finales plaats, gevolgd door de finale op 11 mei 2024.

Het is de derde keer dat Malmö gastheer is van het Eurovisie Songfestival. Zweden zelf zal voor de zevende keer gastland zijn. Het Songfestival wordt gepresenteerd door Hollywood-ster Malin Åkerman en Eurovisie-veteraan Petra Mede. Zij zullen samen de drie uitzendingen leiden, live vanuit de Malmö Arena.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie