Muzieknieuws

Adele keert terug voor emotionele laatste Carpool Karaoke met James Corden

foto: YouTube screenshot
  1. Nieuwschevron right
  2. Adele keert terug voor emotionele laatste Carpool Karaoke met James Corden

In de laatste week waarin James Corden zijn Late Late Show presenteert, keert Adele terug in de populaire rubriek Carpool Karaoke. Bekijk hier hoe de presentator en de zangeres door Los Angeles rijden terwijl ze zingen en herinneringen ophalen aan hun jarenlange vriendschap.

Cordens Carpool Karaoke groeide de afgelopen acht jaar uit tot een ware internetsensatie, die de ene na de andere viral hit opleverde. Zo reed de Britse presentator rond met legendes als Paul McCartney, Stevie Wonder, Foo Fighters en - in de allereerste editie - George Michael. Tussen al die sterren is er één editie die veruit de meeste views binnenharkte: de aflevering met Adele, die ruim 260 miljoen keer bekeken werd. Sindsdien zijn de presentator en de zangeres goed bevriend geraakt.

In de allerlaatste week van de talkshow van Corden maakt hij nog één aflevering van Carpool Karaoke, waarin Adele terugkeert. De zangeres maakt de presentator wakker om hem naar de studio te rijden. Onderweg zingen Adele en Corden samen nummers als Rolling in the Deep, My Hometown en I Drink Wine.

James Corden als inspiratie

Voor dat laatste nummer blijkt de presentator als inspiratie te hebben gediend. Adele haalt in de auto herinneringen op aan een vakantie met Corden en een zes uur durend gesprek tijdens de terugreis. Daarin vertelde hij dat hij zich niet gelukkig voelde in Amerika. "Je kwam zo down over. Je voelde niet sterk", vertelt Adele.

Quote

How can one become so bounded / By choices that somebody else makes? / How come we've both become a version / Of a person we don't even like?

Adele, I Drink Wine

Een paar weken later stuurde ze het eerste couplet van I Drink Wine naar Corden. "Het beschreef alles wat ik die dag voelde", vertelt hij over de tekst. "Ik was stomverbaasd over hoe je alles wat ik voelde over mezelf en over mijn leven in een couplet hebt gestopt."

Bekijk de laatste aflevering van Carpool Karaoke hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Adele in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 is Adele maar liefst vijftien keer te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. Haar hoogste notering is voor Someone Like You op 209.

Ster advertentie
Ster advertentie