Muzieknieuws

Twee leden van Snow Patrol stappen op na geruchten over spanningen

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Twee leden van Snow Patrol stappen op na geruchten over spanningen

"Such sad news", schrijft Snow Patrol-frontman Gary Lightbody. Twee leden van Snow Patrol hebben de groep namelijk verlaten. Achter de schermen zouden er spanningen zijn tussen de (voormalig) bandleden.

Lightbody laat via een bericht op Instagram weten dat drummer Jonny Quinn en bassist Paul Wilson "besloten hadden Snow Patrol te verlaten".

Onenigheid

"Diepbedroefd" is de leadzanger door het nieuws. Maar hij stelt fans gerust; Snow Patrol gaat door als drietal. Naast de zanger zullen Johnny McDaid en Nathan Connolly nog altijd te bewonderen zijn op het podium.

Wat er precies speelt bij Snow Patrol is onduidelijk. Maar het lijkt niet meer te boteren tussen alle bandleden. De Belfast Telegraph verwijst naar een privé post op sociale media van Mariane Røkke, de vrouw van Quinn. Haar man zou door spanningen met McDaid uit de band zijn gestapt. "Triest dat de reden voor het vertrek niet de beste is, maar ik ben wel enthousiast over wat ons te wachten staat", schrijft ze. Ze zou Lightbody en Connolly in haar verklaring bedanken, maar McDaid noemt ze verder niet.

Van de geruchten dat het zou rommelen achter de schermen laat Lightbody in ieder geval niets blijken in zijn post. "We wensen hen niets anders dan geluk, succes, vreugde, medeleven en alles wat ze willen van al hun toekomstige inspanningen", schrijft hij.

Nieuw album

Voor Snow Patrol-fans is er gelukkig ook nog goed nieuws. Lightbody maakt namelijk meteen van de gelegenheid gebruik om aan te kondigen dat in 2024 een nieuw album uitkomt. Meer laat de artiest nog niet los over de nieuwe plaat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie