Muzieknieuws

Duncan Laurence brengt kerstsingle uit: 'Een cadeautje aan mijn fans'

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Duncan Laurence brengt kerstsingle uit: 'Een cadeautje aan mijn fans'

Duncan Laurence heeft vandaag zijn kerstsingle Wishes Come True uitgebracht. "Het is altijd al een wens van me geweest", vertelt de Songfestivalwinnaar over het nummer.

In Wishes Come True omarmt Laurence alle klassieke kerst-elementen: hij zingt over de maretak, sneeuw en sleigh bells. "Ik ben dol op Kerstmis en dat gevoel van bij elkaar zijn", vertelt de zanger in gesprek met Nu.nl. Hij beseft dat het moeilijk is om tussen de traditionele kersthits van Mariah Carey en Chris Rea te komen, maar toch wil Laurence de gok wagen. "Ook omdat ik het een beetje zie als een cadeautje aan mijn fans, een kerstkaartje. Het hoeft geen succes te worden, ik vind het vooral heel leuk dat ik straks met Kerst eens mijn eigen liedje kan zingen."

De zanger geeft aan dat hij het schrijven van Wishes Come True anders benaderd heeft dan zijn andere nummers. Waar hij normaal gesproken heel erg zijn emotionele kant laat spreken, vond Laurence het belangrijk om het nu licht te houden. "Dat je denkt: hè ja, lekker, ik krijg er een warm gevoel van."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wereldwijde release

Wishes Come True krijgt vandaag een wereldwijde release. Na zijn succes met Arcade op het Songfestival in 2019 scoorde Laurence in Europa flink met het nummer, maar Amerika viel pas later voor de track. In het april 2021 werd Arcade het eerste Songfestivalnummer in 25 jaar tijd dat de Amerikaanse Billboard Hot 100 binnendrong. Tijdens de halve finale van het Songfestival in Rotterdam dit jaar mocht de zanger een Global Platinum-prijs in ontvangst nemen, omdat Arcade de imposante mijlpaal van een miljard streams bereikte.

Duncan Laurence in de NPO Radio 2 Top 2000

Ook in de NPO Radio 2 Top 2000 wist Duncan Laurence te scoren met Arcade. In 2020 stond het nummer op plek 208 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie