Muzieknieuws

Beluister het nieuwe album Time van Simply Red

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Beluister het nieuwe album Time van Simply Red

Het dertiende studio-album van Simply Red is vanaf vandaag te beluisteren. Op Time neemt Mick Hucknall naar eigen zeggen plaats op de biechtstoel: "Jemig, wie bén ik eigenlijk?" Op het album staan 12 nummers, waaronder de single Better With You waarmee Hucknall het nieuwe album aankondigde.

Time kwam volgens Hucknall grotendeels tot stand tijdens de coronacrisis. Voor de zanger was dat een reflectieve periode. "Ik realiseerde me eens te meer dat ik een songwriter ben", vertelde de zanger toen de eerste single van zijn nieuwe plaat uitkwam. "Ik dacht: waarom schrijf ik niet gewoon wat songs over wie ik nou eigenlijk ben. Dat is nu echt de essentie van dit album geworden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op het album zingt Mick Hucknall bijvoorbeeld over de relatie met zijn vrouw, maar ook over zuinig zijn op de aardbol. De Brit benadrukt wel dat ieder nummer weer anders geïnterpreteerd kan worden. "Dat is het mooie van communicatie met muziek. Iedereen kan een eigen interpretatie vormen van een nummer dat een grote betekenis voor diegene heeft."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het nieuwe album is opgenomen onder toeziend oog van producer Andy Wright, die eerder al veelvuldig samenwerkte met Simply Red. Zo kwam het album Life (1995) met wereldhit Fairground ook tot stand met Wright.

Ter promotie van de nieuwe plaat gaat Simply Red komende zomer op tournee door Europa. Op 7 juli doen Hucknall en band Nederland aan: dan staan ze op festival Bospop in Weert.

Simply Red in de NPO Radio 2 Top 2000

In de NPO Radio 2 Top 2000 vind je in de editie van 2022 vijf nummers van Simply Red terug. Fairground staat op 1849, maar het hoogste Simply Red-nummer is Holding Back The Years op 705.

Ster advertentie
Ster advertentie