Muzieknieuws

Simply Red kondigt dertiende album aan met nieuwe single

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Simply Red kondigt dertiende album aan met nieuwe single

Simply Red-liefhebbers kunnen hun hart ophalen, want de band kondigt vandaag hun dertiende album aan. De nieuwe plaat genaamd Time zal verschijnen op 26 mei.

Time bestaat uit twaalf nummers en is opgenomen met producer Andy Wright, met wie de band in het verleden al meermaals intensief samenwerkte. Zo scoorde de band met zijn hulp in 1995 de hit Fairground en werkte hij ook mee aan het laatste album van Simply Red Blue Eyed Soul (2019).

Better With You

Ter ere van het nieuwe album, brengt de groep vandaag hun nieuwe single Better With You uit. Mick Hucknall legt in een verklaring uit waar de inspiratie voor de gloednieuwe single vandaan komt: "Op het nummer zelf denk ik terug aan de eerste fase van de relatie met mijn vrouw, toen we elkaar voor het eerst ontmoetten in Milaan. In die tijd was ik vrijgezel en feestte ik gewoon de wereld rond. En ik dacht bij mezelf: nou, ik wist niet echt wat ik aan het doen was. Ik ging er gewoon in mee, had een goede tijd. Daar is het gewoon uit voortgekomen."

Hieronder kun je het nummer beluisteren:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Simply Red in de NPO Radio 2 Top 2000

In de NPO Radio 2 Top 2000 vind je in de editie van 2022 vijf nummers van Simply Red terug. Fairground staat op 1849, maar het hoogste Simply Red-nummer is Holding Back The Years op 705.

Ster advertentie
Ster advertentie