Muzieknieuws

Eurythmics-gitarist Dave Stewart begeleidt dochter tijdens American Idol auditie

foto: YouTube screenshot
  1. Nieuwschevron right
  2. Eurythmics-gitarist Dave Stewart begeleidt dochter tijdens American Idol auditie

Dave Stewart van Eurythmics maakt onverwachts zijn opwachting tijdens American Idol. Niet om zichzelf in de spotlights te zetten, maar om zijn dochter Kaya Stewart te ondersteunen op gitaar tijdens haar auditie.

Als het duo binnenloopt, kijken juryleden Katy Perry, Luke Bryan en Lionel Richie verbaasd op. Perry noemt de verschijning van de gitarist een "knaller uit het verleden". En Richie wijst Stewart erop dat ze in 2022 samen zijn opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame.

Opgegroeid met muziek

Kaya Stewart vertelt dat ze is opgegroeid met muziek en een vader die altijd op tournee was. "Muziek is al een deel van mijn leven geweest voordat ik zelfs maar geboren was", zegt ze. "Mijn vader was op tournee en ik ging naar shows toen ik nog in de buik van mijn moeder zat."

"De levensstijl van een muzikant is altijd een deel van mijn leven geweest", vervolgt de zangeres. "Wat ik wilde doen met mijn leven was nooit een vraag."

This Tattoo

Met een legendarische muzikant als vader zou je misschien denken dat Kaya Stewart wel een andere opening kan vinden in de muziekindustrie. Maar de beginnend zangeres vertelt voor American Idol te kiezen omdat het een kans is om haar eigen muziek te zingen. Iets waarvoor Richie haar prijst. "Het is een geweldig gevoel dat dit nu de creatieve bestemming voor artiesten is", reageert hij.

En de auditie is niet zonder succes. Nadat de zangeres haar eigen nummer This Tattoo ter ore brengt, krijgt ze een staande ovatie van de drie juryleden. Stewart senior doet nog een duit in het zakje: "Dit is veel moeilijker dan opgenomen te worden in de Rock & Roll Hall of Fame."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eurythmics in de Top 2000

In 2022 staat Eurythmics met drie nummers in de NPO Radio 2 Top 2000. Met Sweet Dreams (Are Made Of This) op plek 458. Benieuwd hoe Eurythmics' muziek zich door de jaren heeft bewogen door de lijst? Bekijk dan hier de statistieken.

Ster advertentie
Ster advertentie