Muzieknieuws

Coldplay in duet met Bryan Adams op (Everything I Do) I Do It For You

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Coldplay in duet met Bryan Adams op (Everything I Do) I Do It For You

Wanneer Coldplay optreedt in de woonplaats van Bryan Adams kan de Canadese rockzanger de uitnodiging van Chris Martin om een liedje mee te zingen natuurlijk niet afslaan.

Halverwege het concert dat Coldplay in Vancouver geeft, vertelt Chris Martin aan het publiek dat hij één van zijn muzikale helden heeft gevraagd of ‘ie het podium op wil komen. Dat komt Bryan Adams, gewapend met gitaar, de bühne op. Na een korte soundcheck zet Chris Martin het intro in van (Everything I Do) I Do It For You. De gitaarsolo wordt verzorgd door H.E.R., het voorprogramma van Coldplay.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Robin Hood

(Everything I Do) I Do It For You is met afstand de grootste hit van Bryan Adams. De powerballad wordt geschreven voor de kaskraker Robin Hood: Prince Of Thieves met Kevin Costner in de hoofdrol en spendeert in 1991 een recordaantal weken op de eerste plaats van de hitlijsten. Twaalf om precies te zijn. Dat record wordt negen jaar later pas verbroken door Que Si, Que No van Jody Bernal. Overigens was Kate Bush de eerste keuze om het liefdesthema uit de speelfilm te zingen, maar zij sloeg het aanbod af.

Ster advertentie
Ster advertentie