Muzieknieuws

Het internet puzzelt massaal om songtitels Taylor Swift te raden

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Het internet puzzelt massaal om songtitels Taylor Swift te raden

Als er iemand is die weet hoe ze het internet moet laten ontploffen, dan is het Taylor Swift wel. De zangeres kondigde aan dat ze een nieuwe uitvoering van haar album 1989 gaat uitbrengen en liet fans 89 woordpuzzels doen om de titels van een vijftal bonustracks te raden.

Je kan natuurlijk gewoon een persbericht of een Instagram-story de wereld in sturen over je aanstaande album, maar Taylor Swift doet dingen graag op haar manier. Nadat ze aankondigt dat op 27 oktober het album 1989 (Taylor’s Version) verschijnt, onthult ze dat er vijf bonustracks op het album staan, waarvan de titels nog niet bekend zijn. Fans kunnen die songtitels raden door 89 woordpuzzels op te lossen. In no-time zijn alle vijf songtitels door fans geraden, maar voor wie liever zelf wil puzzelen, bewaren we die spoiler nog even. Wie het wél wil weten: scroll even naar beneden.

Smeekbede van Elon Musk

De massale zoektocht naar songtitels van TayTay is ook tech-entrepeneur Elon Musk niet ontgaan. Zoveel online activiteit zou het recent door hem aangekochte Twitter, nu X, zeker goed doen, dus heeft de rijkste man ter wereld openlijk aan de zangeres gevraagd of zij haar nieuwe album op zijn socialmediaplatform wil posten. Het valt te betwijfelen of Swift daar positief op zal antwoorden, zeker nadat de Swifties, zoals haar fans genoemd worden, Musk eerder nog uitmaakten voor een ‘oude viezerik’ nadat hij een vreemde tweet over haar schreef.

Eerste nummer 1-album

De originele versie van 1989 kwam negen jaar geleden uit en was destijds Swifts vierde album. In Nederland was het haar eerste album dat de eerste plek bereikte in de verkooplijst. Het leverde ook haar eerste top 10-hit op, met de single Shake It Off. Andere singles van het album, waaronder Bad Blood en Blank Space, flopten vreemd genoeg in Nederland, maar waren internationaal grote hits. 1989 is tevens het vierde album dat ze vanwege een ruzie met haar voorgaande platenfirma zelf opnieuw heeft opgenomen. Eerder deze zomer bracht ze nog een nieuwe versie uit van Speak Now, die de eerste plek haalde in de Album Top 100.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De oplossing van de puzzels

Dit zijn de vijf songtitels van de bonustracks die op 1989 (Taylor’s Version) verschijnen: Is It Over Now?, Say Don’t Go, Now That We Don’t Talk, Suburban Legends en Slut. Had je ze allemaal goed?

Ster advertentie
Ster advertentie