Muzieknieuws

100 Belgische drummers spelen My Hero als eerbetoon aan Taylor Hawkins

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 100 Belgische drummers spelen My Hero als eerbetoon aan Taylor Hawkins

Vandaag is het een jaar geleden dat Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins overleed. De Belgische radiozender Studio Brussel organiseerde met de band Black Box Revelation een eerbetoon: ze verzamelden 100 drummers in het Sportpaleis om My Hero te spelen.

My Hero is sinds de dood van Taylor Hawkins al vaker een mooi eerbetoon gebleken. Tijdens de speciale concerten voor Hawkins in september speelde de Foo Fighters het met zoon Shane Hawkins. In de NPO Radio 2 Top 2000 steeg de song 1420 plekken in de lijst.

100 drummers

De Belgische rockband Black Box Revelation zag in My Hero een perfecte song om Hawkins een jaar na zijn overlijden te herdenken. "Taylor Hawkins was de beste drummer uit ons tijdperk", zegt de band in een statement. "Hem op deze manier een ode brengen is iets dat we nooit zullen vergeten."

Gino Kesteloot, die als een van de 100 drummers meedeed aan het project, vond het eveneens een speciaal moment. "Het is de eerste keer dat ik samen met 100 andere drummers heb gespeeld. Het klonk fantastisch, ik kreeg kippenvel. Prachtig om hem zo te eren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verder zonder Hawkins

De Foo Fighters maakten eerder al bekend door te gaan. Deze zomer spelen ze op een aantal festivals in de Verenigde Staten, Duitsland, Japan en Brazilië. Wie hun nieuwe drummer wordt, is nog niet bekend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie