Muzieknieuws

Van Dik Hout viert jubileum Stil In Mij met groot concert

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Van Dik Hout viert jubileum Stil In Mij met groot concert

Volgend jaar is de hitsingle Stil In Mij van Van Dik Hout alweer dertig jaar oud en dat moet gevierd worden, zo vindt de band. Van Dik Hout geeft daarom op 18 mei een concert in AFAS Live.

De jubileumshow in de Amsterdamse concertzaal is de grootste show van Van Dik Hout ooit. "Een droom die uitkomt voor ons”, aldus zanger Martin Buitenhuis. “Het is mooi om te zien dat na dertig jaar het liedje Stil In Mij nog steeds zo veel losmaakt in Nederland. Het is mooi dat met dit concert te kunnen vieren.” De kaartverkoop is reeds gestart via de website van de band.

De Poema's

Van Dik Hout zaagt niet in zijn eentje met planken, maar er worden ook diverse gastmuzikanten uitgenodigd, wiens namen later bekend worden gemaakt. "Twee daarvan zien we vanavond", grapt Martin Buitenhuis bij Aan De Slag, hintend op Acda en De Munnik. Verder kunnen ze er nog niks over zeggen. Van Dik Hout is gastartiest bij de comebackconcerten van Acda en De Munnik. Samen met Acda en De Munnik had Van Dik Hout in 2001 een nummer 1-hit met Zij Maakt Het Verschil, onder de naam De Poema’s.

Van Dik Hout viert 30 jaar Stil In Mij met een groot jubileumconcert

Video niet beschikbaar

Doorbraak in 1994

Van Dik Hout breekt in de zomer van 1994 door met Stil In Mij. De single behaalt de negentiende plek in de Mega Top 50 en het titelloze debuutalbum schopt het zelfs tot de vijfde plaats. Op die cd staan ook de nummers Alles Of Niets en Meer Dan Een Ander, die eveneens kleine hits worden. De meest succesvolle single van Van Dik Hout is Tot Jij Mijn Liefde Voelt uit 2009, een vertaling van Bob Dylans To Make You Feel My Love, destijds een hit voor Adele.

Ster advertentie
Ster advertentie