Muzieknieuws

Linkin Park brengt single Lost met Chester Bennington uit

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Linkin Park brengt single Lost met Chester Bennington uit

Linkin Park heeft een niet eerder uitgebrachte track met Chester Bennington gedeeld. Het nummer, Lost, is afkomstig van de jubileumeditie van het album Meteora.

De Amerikaanse band plaatste eerder deze week al een teaser over de release van de jubileumeditie van hun tweede album Meteora, dat oorspronkelijk in 2003 verscheen. Op die speciale uitgave van de plaat staan niet eerder uitgebrachte nummers, waaronder de 'nieuwe' single Lost. Op dat nummer is Chester Bennington, de in 2017 overleden frontman van Linkin Park, te horen.

"Het was alsof je een van je favoriete foto's vond, waarvan je was vergeten dat je hem gemaakt had. Alsof hij wachtte op het juiste moment om zichzelf te onthullen", vertelt gitarist Mike Shinoda over de vondst van Lost in de Linkin Park-archieven. "Fans vragen ons al jaren om iets uit te brengen met de stem van Chester, en ik vind het fantastisch om dat op zo'n speciale manier te laten gebeuren."

Bekijk de clip voor Lost hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meteora

Met Meteora bracht Linkin Park in 2003 een van de meest succesvolle albums van de zeroes uit: de plaat ging maar liefst 16 miljoen keer over de toonbank. Op het album staan hits als Breaking the Habit, Numb en Somewhere I Belong.

Ter ere van het twintigjarig jubileum van het album brengt Linkin Park op 7 april een jubileumeditie van Meteora uit. Die wordt voorzien van niet eerder uitgebrachte tracks en demo's en registraties van optredens die de band in 2003 en 2004 gaf.

Linkin Park in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 stond Linkin Park zes keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Twee van die noteringen waren afkomstig van Meteora: Breaking the Habit (504) en Numb (219).

Ster advertentie
Ster advertentie