Muzieknieuws

Luister naar de nieuwe single van Madonna en Sam Smith, Vulgar

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Luister naar de nieuwe single van Madonna en Sam Smith, Vulgar

"Vulgar will make you dance", zingen "Hot at the bodyshop"-Sam Smith en popicoon Madonna op hun nieuwe single. Na de veelbelovende teaser van vorige week is de samenwerking hieronder te beluisteren. Gaan jouw voetjes ook van de vloer?

"All black in stripper heels, move like Madonna", zegt Smith aan het begin van de nieuwe single, waarin de twee artiesten meer spoken-word laten horen dan zang. Daarmee is de toon van het opzwepende dance-nummer gezet.

'Ben je klaar voor wat controverse?'

Een collab tussen de Queen of Pop en de zanger van het controversiële Unholy hing al langer in de lucht. Smith hintte voor het eerst op een samenwerking in een clip op sociale media, waarbij de twee artiesten om en om "Sam en Madonna" zeiden. Bij het aankondigen van de single vorige week, liet het duo zelfs wat custom-branding zien voor de collab: S&M.

Oplettende fans hadden misschien al eerder een vermoeden dat de twee samen een single zouden uitbrengen. Tijdens de Grammy’s was het Madonna die het optreden van Sam Smith en Kim Petras aankondigde: "Ben je klaar voor wat controverse?", riep de zangeres, die in het verleden zelf op zowel muzikaal als thematisch gebied genoeg grensverleggende optredens heeft gegeven. "Als ze je schokkend, schandalig, lastig, problematisch, provocerend of gevaarlijk noemen, ben je zeker iets op het spoor." Een 'match made in heaven' dus.

Luister hier naar de nieuwe empowerment-single van Sam Smith en Madonna:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op tour

Zowel Sam Smith als Madonna zijn momenteel op tour. Smith werkt op dit moment het Europese deel van de Gloria Tour af, om vervolgens door te gaan in de Verenigde Staten. Madonna's langverwachte Celebration Tour gaat deze zomer van start, op 1 en 2 december staat de poplegende in Ziggo Dome.

Ster advertentie
Ster advertentie