Muzieknieuws

Fugees verrast met reünie tijdens optreden Lauryn Hill

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Fugees verrast met reünie tijdens optreden Lauryn Hill

Lauryn Hill heeft zaterdagavond voor een enorme verrassing gezorgd door tijdens een festivalshow een mini-reünie van de Fugees te organiseren. Samen met Wycleaf Jean en Pras Michel speelde de formatie zes nummers.

Lauryn Hill gaf zaterdagavond een optreden op het Roots Picnic festival in Philadelphia. De zangeres toert rond ter ere van het 25-jarig jubileum van haar legendarische plaat The Miseducation of Lauryn Hill die ze in 1998 uitbracht, na het uiteenvallen van Fugees.

Maar daar bleef het niet bij in Philadelphia: Hill verraste de aanwezigen door Wyclef Jean en Pras Michel, met wie ze jarenlang Fugees vormde, het podium op te halen. Het trio liet zich begeleiden door The Roots, de band die het festival organiseerde.

The Score

Tijdens de toegift van de show speelde het trio zes tracks van de Fugees, allemaal afkomstig van succesplaat The Score uit 1996: de titeltrack, How Many Mics, Zealots, Ready Or Not, Killing Me Softly en Fu-Gee-La.

Bekijk de beelden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dit optreden komt in de plaats van de geplande reünietour die de Fugees in 2021 aankondigden, ter ere van het 25-jarig jubileum van The Score. Die tourplannen moesten echter de prullenbak in vanwege de legale problemen van Pras Michel.

De rapper werd in april 2023 schuldig bevonden aan corruptie, omdat hij heeft samengespannen met een Maleisische zakenman om de Amerikaanse politiek te beïnvloeden. Omdat zijn straf nog bepaald moet worden, was hij afgelopen weekend in staat om met Lauryn Hill en Wyclef Jean op het podium te staan.

Fugees in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 staat Fugees één keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Killing Me Softly staat op 1420 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie