Muzieknieuws

Radiohead-zijproject The Smile brengt single Bending Hectic uit

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Radiohead-zijproject The Smile brengt single Bending Hectic uit

The Smile, de band met Radiohead-leden Thom Yorke en Jonny Greenwood in de gelederen, heeft de nieuwe single Bending Hectic uitgebracht. Het is het eerste werk van het alternatieve trio sinds hun debuutalbum.

Met hun eerste plaat A Light for Attracting Attention leverde The Smile, de band met Radiohead-leden Thom Yorke en Jonny Greenwood, aangevuld met drummer Tom Skinner, een van de hoogst aangeschreven albums van 2022 af. Het trio combineert de gruizige gitaren van het vroege Radiohead met de jazzy drumpartijen van Skinner, subtiele elektronica an de falset van Yorke.

Met Bending Hectic brengt The Smile het eerste werk uit sinds het verschijnen van dat eerste album. Het maar liefst acht minuten durende nummer begint kalm, met Yorke die zingt over een rustige gitaarpartij, maar werkt toe naar een ongelooflijke climax. Bending Hectic is een op zichzelf staande release, die geen onderdeel is van een nieuwe plaat. The Smile speelde het nummer een jaar geleden voor het eerst live op het Montreux Jazz Festival, maar het ontbrak op de liveregistratie van het optreden dat de band uitbracht van die show.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie