Muzieknieuws

Disturbed legt concert stil om huilende jonge fan te troosten

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Disturbed legt concert stil om huilende jonge fan te troosten

Het publiek bij een optreden van Disturbed werd deze week getrakteerd op een hartverwarmend moment. De band legde het concert stil om een jonge fan te troosten nadat ze in huilen was uitgebarsten.

Disturbed deelt de beelden van het optreden op hun TikTok-account. Te zien is hoe zanger David Draiman een jong meisje in het publiek bemoedigend toespreekt. Het meisje, dat met haar ouders bij het concert was, was in tranen uitgebarsten toen Draiman haar op het podium had uitgenodigd.

'Iedereen is welkom'

"Ik vind het geweldig dat er tegenwoordig hele families naar concerten van Disturbed komen", zegt Draiman. "En dit meisje heeft heel het optreden fanatiek meegezongen. Ze kent zoveel van onze nummers. Ik zag hoe je The Sound of Silence met me meezong. Ik vind dat geweldig. Ik heb mijn zoon ook achter de schermen bij me."

De frontman spreekt het publiek minutenlang toe om zijn boodschap van eensgezindheid te verspreiden. "Het gaat nooit vervelen om zo'n zee van mensen te zien", vervolgt Draiman. "Ik zie mensen van iedere huidskleur, iedere achtergrond. Het maakt niet uit wat je politieke overtuiging is, dat kan ons hier niets schelen. (...) Het maakt niet uit hoe je je identificeert, iedereen die naar een optreden van Disturbed komt is welkom, geaccepteerd en geliefd."

Bekijk Draimans volledige speech hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Disturbed in de NPO Radio 2 Top 2000

Met hun cover van The Sound of Silence staat Disturbed al jaren in de bovenste regionen van de NPO Radio 2 Top 2000. In 2022 staat het nummer op plek 18 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie