Muzieknieuws

Elton John ontvangt medaille na optreden in het Witte Huis

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Elton John ontvangt medaille na optreden in het Witte Huis

De zanger trad afgelopen weekend op tijdens het A Night When Hope and History Rhyme Evenement in het Witte Huis. De avond was bedoeld om alledaagse geschiedenismakers te eren, waaronder Elton John.

Elton maakte in 2018 bekend om na zijn Farewell Yellow Brick Road Tour te stoppen met optreden. Met de tour zou hij voor maar liefst drie jaar met een indrukwekkend afscheidstournee de wereld over gaan, echter werden er door Covid concerten uitgesteld. Daardoor zal de laatste show van Elton nu plaatsvinden in 2023. In Nederland stond hij al in juni in het Gelredome.

Momenteel toert de Brit met zijn afscheidstournee door de Verenigde Staten. Tijdens zijn bezoek aan Washington, D.C., nodigden de Amerikaanse president Joe Biden en First Lady Jill Biden John uit om op te treden in het Witte Huis. Waar de zanger absoluut niet wilde optreden voor voormalig president Trump, die zijn nummers ongewenst gebruikte tijdens zijn politieke optredens, kwam Elton nu wel op bezoek in het Witte Huis.

'Zoals veel Amerikanen houdt onze familie van zijn muziek'

Het concert van Elton John maakte deel uit van een groter feest dat bedoeld was om mensen te eren die het Witte Huis 'alledaagse geschiedenismakers' noemde. Biden en zijn vrouw Jill besloten Elton uit te nodigen in het Witte Huis om hem namens het Amerikaanse volk te bedanken. Zo spreekt de First Lady lovend over de zanger: "Zoals veel Amerikanen houdt onze familie van zijn muziek." Vervolgens start Elton met zijn optreden, en zingt hij onder andere Rocket Man en Tiny Dancer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Humanities Medaille

Nadat Elton John zijn concert afsluit kondigt de Amerikaanse president aan dat hij de zanger de National Humanities Medaille toekent. Ter ere van de dertigste verjaardag van de Elton John AIDS Foundation, een doel waar de zanger zich al jaren voor inzet. Elton ontvangt de medaille met tranen in zijn ogen en laat weten een beetje te zijn overrompeld: "Ik ben nooit verbijsterd, maar ik ben verbijsterd", zegt de zanger met tranen in zijn ogen tegen de president.

Elton John in de Top 2000

De zanger staat maar liefst dertien keer in de Top 2000 van 2021. Met als hoogste notering het nummer Your Song op plek 137.

Ster advertentie
Ster advertentie