Muzieknieuws

Chris de Burgh kondigt concert in Carré aan

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Chris de Burgh kondigt concert in Carré aan

Chris de Burgh geeft in november 2022 een optreden in Carré in Amsterdam. De tour van de Ierse zanger staat in het teken van zijn nieuwe album The Legend of Robin Hood.

Het optreden van Chris de Burgh in Carré zal plaatsvinden op dinsdag 15 november 2022. De voorverkoop voor het concert begint op vrijdag 17 december om 10:00 uur.

The Legend of Robin Hood

De zanger bracht onlangs zijn 27ste album The Legend of Robin Hood uit. Die plaat kwam voort uit De Burghs werk aan een musical over Robin Hood. Op het album vermengt de zanger folk met invloeden uit Middeleeuwse en Keltische muziek.

De vandaag aangekondigde tournee, waarin de zanger onder andere Amsterdam aandoet, staat naast materiaal van The Legend of Robin Hood ook in het teken van de klassiekers uit zijn repertoire.

The Lady in Red

De grootste klassieker uit dat repertoire is uiteraard The Lady in Red, het nummer uit 1986 waarmee De Burgh enorme successen behaalt. Die song, afkomstig van zijn achtste album Into the Light veranderde de songwriter van een cultartiest naar een muzikant met mainstreamsucces.

Ondanks dat succes is The Lady in Red altijd een zeer polariserend nummer geweest. Zo eindigt de track in een verkiezing onder lezers van Rolling Stone op de derde plek in de lijst van de meest irritante nummers van de jaren 80.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Chris de Burgh in de NPO Radio 2 Top 2000

The Lady in Red is de enige notering voor Chris de Burgh in de NPO Radio 2 Top 2000. In 2020 staat het nummer op plek 938 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie