Muzieknieuws

Danny Vera op de rock-'n'-rolltoer met nieuw album DNA

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Danny Vera op de rock-'n'-rolltoer met nieuw album DNA

Op zijn vrijdag verschenen album DNA gaat Danny Vera terug naar zijn eerste muzikale liefde, namelijk ouderwetse rock-‘n’-roll. Hij heeft er alles aan gedaan om de liedjes zo authentiek mogelijk te laten klinken.

That old-time rock-‘n’-roll; Danny Vera is er verzot op, zoals fans van de zanger uit Middelburg wel weten. Het zit, als het ware, in zijn dna. Dat verklaart dan ook de albumtitel. Maar het is niet zo dat Danny in een hypermoderne studio oer-Amerikaanse rock-‘n’-roll is gaan spelen met zijn band. Nee, hij heeft de moeite genomen om de nummers op zijn nieuwe plaat op te nemen met vintage instrumenten en opnameapparatuur, zodat het klinkt alsof de liedjes zijn gemaakt in de begindagen van Elvis Presley en Chuck Berry.

One-takers

De zestien nummers zijn allemaal opgenomen in de Schouwburg in Middelburg. Het zijn stuk voor stuk one-takers, wat betekent dat ze in één keer zijn opgenomen, van begin tot eind, zonder dat er achteraf nog in geknipt en geplakt is. In feite liveversies dus, maar dan zonder publiek. Daardoor is het een heel spontaan album geworden, zonder fratsen, maar dat wel onmiskenbaar klinkt als Danny Vera.

Beluister het album hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie