Muzieknieuws

Anouk kondigt optreden op Malieveld aan en deelt nieuw nummer

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Anouk kondigt optreden op Malieveld aan en deelt nieuw nummer

Anouk geeft volgend jaar een optreden op het Malieveld in haar geboortestad Den Haag. De zangeres kondigde het concert aan bij Jinek, waar ze ook meteen haar nieuwe track Going for the Kill zong.

De zangeres staat op zaterdag 11 juni 2022 op het Malieveld in Den Haag. Het zal het eerste optreden in haar thuisstad worden sinds 2018, toen ze op het strand van Scheveningen speelde. "Ik heb heel erg veel zin om weer op te kunnen treden en mijn eigen show te kunnen doen in Den Haag", vertelde Anouk. De voorverkoop voor het concert begint op zaterdag 20 november.

Anouk was donderdagavond te gast bij Jinek. Het was haar eerste talkshowoptreden sinds ze vorig jaar bij het uitbreken van de coronacrisis strandde in Marokko. Daar was ze naartoe gereisd om in alle rust aan nieuwe muziek te werken. Uiteindelijk wist de zangeres naar anderhalve maand met de eerste repatriëringsvlucht vanuit Marokko weer naar Nederland terug te keren. Sindsdien bracht Anouk maanden in zelfisolatie door.

Going for the Kill

Een van die nieuwe nummers is Going for the Kill, dat Anouk aan de tafel bij Jinek zong. Het optreden is hier terug te kijken. Ze deelde het nummer in december 2020 al in een livesessie op Instagram.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Klassiekers en nieuw materiaal

In het gesprek met Eva Jinek gaf Anouk aan dat ze bij het optreden op het Malieveld nieuwe nummers ten gehore zal brengen, maar dat de focus van de show ligt op haar gehele repertoire. De grote hits zullen dus niet ontbreken tijdens het concert.

Anouk in de NPO Radio 2 Top 2000

De Haagse zangeres is in 2020 maar liefst dertien keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering is voor Nobody's Wife, dat op plek 137 staat.

Ster advertentie
Ster advertentie