Muzieknieuws

Imagine Dragons' nieuwe videoclip volgt Oekraïense tiener in zijn door oorlog verwoeste dorp 

foto: Still Youtube
  1. Nieuwschevron right
  2. Imagine Dragons' nieuwe videoclip volgt Oekraïense tiener in zijn door oorlog verwoeste dorp 

Imagine Dragons heeft een bijzonder project gedeeld. De band wijdt de videoclip van hun nummer Crushed namelijk aan de 14-jarige Sasha, die in Oekraïne woont.

De video, die is geregisseerd door Ty Arnold, volgt de tiener terwijl hij door de ruïnes van zijn dorp loopt. Een plaats die 5 maanden lang is bezet en beschoten door Russische troepen.

De frontlinie van Oekraïne

"Onze video voor Crushed, gefilmd in de frontlinie van Oekraïne, is nu uit. Het volgt Sasha, een jonge jongen die maandenlange beschietingen in zijn stad heeft doorstaan", schrijft de band op Twitter. "Sasha's verhaal is hartverscheurend en er zijn er nog duizenden die dringend hulp nodig hebben. Zelfs vandaag de dag zit zijn gezin zonder elektriciteit en andere basisvoorzieningen."

De video is vrijgegeven ter ondersteuning van de hulpverlening onder leiding van UNITED24, de organisatie die is opgericht door de Oekraïense president, Volodymyr Zelensky. De band moedigt fans aan om te doneren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ontmoeting met Sasha

Regisseur Arnold vertelt in een verklaring meer over zijn partnerschap met de band, de totstandkoming van de video en zijn ontmoeting met de Oekraïense Sasha. "Ik heb de afgelopen winter in Oekraïne doorgebracht met het leveren van voorraden aan mensen in directe nood. Veel van deze mensen stonden nog steeds onder direct artillerievuur of waren onlangs bevrijd van de bezetting", legt hij uit. "Ik had constant contact met de band over wat ik zag. En ze stelden al snel voor om een ​​videoclip te maken die de emotie vastlegt van gewone Oekraïners die lijden onder oorlog. Ik omarmde het idee. Imagine Dragons is erg betrokken bij het helpen van Oekraïne en ik voelde dat dit een kans was voor mensen om te zien hoe deze oorlog levens heeft beïnvloed.”

"Tijdens mijn reizen ontmoette ik Sasha, een jonge jongen die maandenlange beschietingen had overleefd. Hij was onlangs teruggekeerd naar zijn geboortedorp, maar vond het volledig verwoest terug. Deze video legt in het klein vast wat Sasha heeft meegemaakt en wat duizenden andere Oekraïners nog steeds elke dag meemaken."

Ster advertentie
Ster advertentie