Muzieknieuws

Gorillaz brengt in februari nieuw album Cracker Island uit

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Gorillaz brengt in februari nieuw album Cracker Island uit

Twee jaar na de release van het laatste album kondigt Gorillaz een nieuwe plaat aan. Cracker Island komt uit op 24 februari 2023 en bevat weer veel nieuwe samenwerkingen.

Op het vorige album Song Machine, Season One: Strange Timez uit 2020 werkte Gorillaz onder anderen samen met Robert Smith en Elton John. Ook het aangekondigde album heeft weer een aantal mooie samenwerkingen voor ons in petto. Het album wordt uitgebracht op 24 februari 2023. Dit laat de band weten via social media.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Samenwerkingen met Tame Impala en Stevie Nicks

Deze zomer bracht Gorillaz al het gelijknamige nummer Cracker Island in samenwerking met Thundercat uit. Gisteren kwam hier nog een voorproefje bij met de release van de tweede single van het nieuwe album, New Gold. Het nummer is een samenwerking met Tame Impala en Bootie Brown. En daar blijft het niet bij. Op Instagram laat de band weten nog veel meer samenwerkingen voor ons in petto te hebben. De Britse Damon Albarn werkte voor de plaat onder meer samen met niemand minder dan Stevie Nicks en Beck. Ook artiesten als Adeleye Omotayo en Bad Bunny hebben hun bijdrage geleverd aan het aangekondigde album Cracker Island.

Beluister de nieuwe single hieronder

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gorillaz in de NPO Radio 2 Top 2000

Gorillaz staat in 2021 twee keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Het nummer Feel Good Inc is met een notering op plek 584 het hoogst genoteerde nummer.

Ster advertentie
Ster advertentie