Muzieknieuws

Nickelback-documentaire duikt in de haat richting de rockband

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nickelback-documentaire duikt in de haat richting de rockband

Vorig jaar bracht de band hun tiende studioalbum Get Rollin uit en nu komt Nickelback met een documentaire. Wat je kunt verwachten, lees en zie je hieronder.

De documentaire, die is geregisseerd door de Britse Leigh Brooks, gaat terug naar de roots van de band.

Hate To Love

In de trailer volg je de bandleden als ze hun geboorteplaats in Canada bezoeken en optreden in volle arena’s. Maar er is ook aandacht voor de negatieve reacties die Nickelback achtervolgen ondanks het succes. Vorig jaar, vlak na de release van Get Rollin, zegt frontman Chad Kroeger in een interview met Audacy: "Weet je, we maken er de hele tijd grapjes over. Ik heb zoiets van: ik ben er klaar voor dat de wereld ons weer gaat haten."

In de documentaire geeft de band hun blik op de negativiteit. "Niemand pakt een gitaar om de meest gehate band ter wereld te zijn", zegt gitarist Ryan Peake in een scène. "We proberen het weg te lachen. Je kunt er ongeveer 90 procent van weglachen. Een deel ervan ... het doet pijn", valt Kroeger Peake bij. "Ik speel Nickelback-nummers voor Nickelback-fans, dus ik hoef niet iemand voor me te winnen die mijn band niet leuk vindt."

Hate To Love: Nickelback gaat in september in première op het Toronto International Film Festival. De trailer van documentaire bekijk je alvast hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nickelback in de NPO Radio 2 Top 2000

Nickelback staat in 2022 weer in de NPO Radio 2 Top 2000. How You Remind Me is terug te vinden op plek 874.

Ster advertentie
Ster advertentie