Muzieknieuws

The Hooters over Satellite in Top 2000 a gogo

foto: NTR
  1. Nieuwschevron right
  2. The Hooters over Satellite in Top 2000 a gogo

In Nederland kennen we de Amerikaanse rockformatie The Hooters vooral van de hits Satellite en Twenty Five Hours A Day. Eric Bazilian vertelt over hoe hij liedjes schreef voor de band in deze aflevering van Top 2000 a gogo.

Je kent ongetwijfeld de top 20-hit Satellite van The Hooters. Het is een lekker opbeurend rockplaatje dat je nog geregeld voorbij hoort komen op de radio en het is ook te vinden op de verzamel-cd Van Inkel’s Choice. In deze aflevering van Top 2000 a gogo beschrijft Hooters-lid Eric Bazilian hoe hij op het idee kwam voor de gitaarakkoorden en dat zanger Rob Hyman het synthesizermelodietje componeerde.

Televisiedominees

Het tekstidee van Satellite kwam snel tot stand. “Het nummer was geïnspireerd door het schandaal rondom de tv-dominees”, vertelt Bazilian. “De corruptie en het inhuren van prostituees en die hondenhokken met airconditioning. Het verraste me dat het nummer het beter deed in Europa dan in de VS, want iedereen in de VS wist ervan. ” Volgens Bazilian is het nummer bedoeld als knipoog, maar zingt hij het niet graag live. “Wat de tekst betreft, raakt me niet echt.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie